Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Världsmästare tar plats i morgondagens startsjua

Featured Image

Imorgon beger vi oss till Eskilstuna för att inleda veckans dubbelmöte mot Smederna. Efter förlusten borta mot Indianerna gör vi några förändringar i laget. In kommer gårdagens värvningsbomb Artem Laguta.

33-årige Artem Laguta är långt ifrån ett okänt namn för den svenska speedwaypubliken. Tre år har gått sedan vi fick se honom i Bauhaus-ligan senast, då som en del av Västervik. När han nu ansluter till Rospiggarna blir det hans sjunde klubb i Sverige.

I polska högstaligan kör Artem för Betard Sparta Wroclaw. Där snittar han 2,444 vilket gör honom till den föraren med näst högst snitt i Ekstraliga. På CV:t finns bland annat ett individuellt VM-guld samt tre guld i Speedway Of Nations. Artem är också den enda föraren som har slagit fyrfaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik sedan han körde hem sitt första VM-guld.

Lagledare Peter Jansson är nöjd över sin senaste värvning:

– Artem Laguta är en oerhört rutinerad förare som har stabiliserat sig i den absoluta världstoppen. Det är en profil som har saknats i speedwaysverige. Vi behöver få in en riktig killer som kan gå in och avgöra matcher när det behövs. Han kommer passa bra in i laget och med tanke på den rutinen han besitter från världseliten kommer han tillföra en hel del pondus. Det känns riktigt bra att presentera Artem Laguta för rospiggsfansen.

Tisdagens laguppställningar ser ut som följer:
Rospiggarna:

1. Antonio Lindbäck
2. Andreas Lyager
3. Artem Laguta
4. Jakub Jamróg
5. Kai Huckenbeck
6. Victor Palovaara
7. Wiktor Przyjemski

Smederna:

1. Maksym Drabik
2. Frederik Jakobsen
3. Michael Jepsen Jensen
4. Patryk Wojydlo
5. Rohan Tungate
6. Joel Andersson
7. Philip Hellström Bängs

Åk med oss till bortamatchen mot Smederna

I samarbete med Frötuna Taxi & Buss AB kommer vi ha en buss som åker från Hallstaviks busstation till Eskilstuna Motorstadion för morgondagens bortamatch. Bussen avgår från Hallstaviks busstation klockan 14:30.

Resan tur och retur kostar 300 kronor. Förutom resan ingår entrébiljett. Betalning görs genom swish på plats på bussen.

Anmälan görs till ordförande Jonas Andersson på mailen: jonas@rospiggarna.nu

Dela nyheten: