Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Varmt Välkommen Till Rospiggarna: Daniel Henderson!

Featured Image

28-åriga Daniel Henderson har under sina år på motorcykeln gjort avtryck i både Speedway samt Isracing.
Nu har han valt att köra för Rospiggarna säsongen 2020!

Henderson startade sin Speedwaykarriär i Gamarna för att sedan fortsätta i Smederna men han har också representerat klubbar som Västervik, Team Rapid & Lejonen.
Han körde även SM 2018 & 2019.

Under en fyra-års period satsade Daniel även hårt på Isracing där han bland annat körde VM-serien i två år och blev som bäst 10:a.
Han lyckades också köra till sig ett silver samt två brons i SM och i år slutade han på en tredjeplats i Nordiska Mästerskapet.

Daniel har även tidigare erfarenheter från banan i Hallstavik då han representerade Rospiggarna i Speedway under Allsvenskan 2013 samt under årets Elitseriesäsong i Isracing.

Nyförvärvet Daniel Henderson ser fram emot att representera Rospiggarna:

”- Det ska bli otroligt kul att få komma till Hallstavik nästa år då man alltid känner sig välkommen när man kommer dit!

Jag kommer från ett 2019 som varit en av mina bättre säsonger, även om det inte blev så många körningar i Elitserien som jag hade hoppats på.
Till nästa års säsong kommer jag att göra allt i min makt för att 2020 ska bli ännu bättre samt få till fler körningar i Elitserien.

Jag ser även fram emot att jobba tillsammans med lagledare Peter Jansson.
Jag har aldrig haft honom som lagledare tidigare men däremot har vi åkt ett antal tusen mil i bussen tillsammans, från södra Tyskland till andra sidan av Ryska Uralbergen, så vi känner varandra väldigt väl.”

Peter Jansson är otroligt nöjd!:

”- Daniel Henderson är en väldigt målinriktad förare som alltid har kämpat för varje resultat han har nått och han har fått slita hårt för att komma dit där han är idag.
Jag har jobbat väldigt mycket ihop med honom inom Isracing men vi har aldrig jobbat tillsammans inom Speedwayen.

Jag tyckte jag såg något hos Daniel på SM-finalen i Hallstavik i år som jag inte har sett tidigare när han åkt. Tyvärr hade han lite stolpe ut men hade han istället haft stolpe in hade han haft 6p efter två omgångar då Daniel t.ex. ledde sitt första heat när Peter Ljung som låg trea slog runt och det vart omstart och han fick istället med sig 1p.

Daniel är en otroligt ödmjuk person och jag är övertygad om att han kommer göra allt för att lyckas nästa år.
På banan är han en förare som aldrig viker ner sig utan han kämpar galet för varje poäng samt visar en härlig krigarinställning och ger verkligen allt under fyra varv.

Det känns kul att äntligen kunna ge honom chansen och det ska bli väldigt intressant att se vilka framsteg han kommer ta under nästa år för jag är helt övertygad om att han kommer att lyfta sitt snitt och höja sig under nästa säsong.
Daniel kommer att konkurrera om en av reservplatserna och jag vet att han är fullt fokuserad på att ta den platsen.
Det känns riktigt bra och det ska bli otroligt spännande att se honom på banan.”

Vi är stolta över att Daniel Henderson har valt att ansluta till oss.
Kontraktet sträcker sig över säsongen 2020 och hans ingångssnitt kommer att bli 0,500

Dela nyheten: