Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Varmt Välkommen Till Rospiggarna, Nicki Pedersen!

Featured Image

Med sin tuffa körstil, ett jäklar anamma och en vinnarskalle har Nicki Pedersen i många år varit en av Speedway-sportens största profiler.

Nu har han valt att köra för Rospiggarna säsongen 2020!

Den 42-årige dansken gjorde debut på Speedwaycykeln redan som 11-åring för den danska klubben Fjelsted och vart under sina år som junior bland annat Dansk U21-mästare både 1997 & 1998.
Sedan dess har han även kört för klubbar som Dackarna, Lejonen, Vargarna, Hammarby, Stal Gorzow, Mega Lada, Zielona Góra och nu senast i Västervik.

Sverigedebuten kom redan som 20-åring, 1997, i Filbyterna och Nicki har även tävlat mot förare som Greg Hancock, Tomasz Gollob, Leigh Adams, Tony Rickardsson samt Jason Crump, förare som han även slog när han vann sitt första individuella VM-Guld 2003.
Debuten i Speedway Grand Prix var dock redan år 2000 när han körde som Wildcard i Vojens GP och imponerade stort genom att bland annat sluta på en fjärdeplats.

Med sin långa meritlista har Nicki Pedersen efter mer än 30 år som Speedwayförare blivit en av sportens mest meriterade, framgångsrika och största profiler någonsin.

På meritlistan finns bland annat:
– Permanent VM-förare 2001-2018.
– Trefaldig individuell Världsmästare 2003, 2007 & 2008, Silver 2012 samt Brons 2006, 2014 & 2015.
– I GP-serien har han även kört 177 GP-tävlingar, 1 015 heats varav 336 heatsegrar, vunnit 17 GP-tävlingar samt kört in 1 972p i Speedway Grand Prix vilket gör honom till den fjärde föraren som kört in flest poäng.
– Lag-VM vinnare fyra gånger, 2006, 2008, 2012 & 2014.
– Stått på prispallen i det Individuella Danska Mästerskapet 13 gånger under de senaste 18 åren, varav 7 Guld, 3 Silver och 3 Brons, vilket även gör Nicki till den näst mest framgångsrika föraren i det Danska Mästerskapet någonsin.
– Nicki blev 2014 den föraren som kört in flest poäng i den Polska högsta ligan.
– Varit Topp 6 i den Svenska interna snittlistan under hela 2010-talet.
– Årets Smålänning 2008.

Nicki Pedersen ansluter till Rospiggarna med en bra känsla:

” – Jag är väldigt glad över att ha signat för Rospiggarna 2020 med avsikten från båda sidor att jobba tillsammans under en längre tid.

Det är en bra bana i Hallstavik och den passar mig väldigt bra.
Men jag kan även dela med mig av mina erfarenheter från de andra banorna i Sverige till mina lagkamrater vilket förhoppningsvis leder till ett vinnande koncept för hela laget.

Jag ser även framemot att få jobba med min gamla lagledare Peter Jansson i Sverige igen.
Jansson bidrar alltid med ett gott skratt och ett smile till hela laget men han är också väldigt seriös när han jobbar med laget.

Vi ses 2020!”

Nicki Pedersen brukar även trivas bra på vår hemmabana och tittar vi tillbaka på hur han har presterat tidigare i Hallstavik sedan vår elitseriecomeback 2014 så har han kört till sig ett snitt på 2,000.

Lagledare Peter Jansson ser fram emot Nicki Pedersen i Rospiggarna 2020:

”- Jag har känt Nicki i många år och när jag såg att han inte skulle vara kvar i Västervik så ringde jag och frågade om det fanns ett gemensamt intresse av att jobba ihop igen.

Vi bygger som sagt ett nytt lag till nästa år och även om Nicki kan vara kontroversiell så är hans rutin, hans vinnarskalle och hans förmågor att hjälpa de andra förarna i laget samt dela med sig av sina erfarenheter otroligt viktiga.
Dessutom så är han en stabil poängplockare och det är den tyngden man behöver ha i ett lag.

Nicki är en person som vill vinna, kanske lite mer än alla andra, och det är lite dit vi vill komma med förare som aldrig ger upp och Nicki ger aldrig upp.
Vi vill ha en otroligt tight sammanhållning bland förare och mekaniker så att vi kan vara ett starkt lag som kan gå framåt.
Nicki är en av världens bästa starters och kan komma med många tips och råd till de unga förarna.

Det ska bli väldigt intressant att se honom i Hallstavik och med hans starter kommer han att bli riktigt stor där.
Han blir en publikfavorit på alla ställen han kommer till för alla vill se honom köra.
Nicki är en av de trevligaste Speedwayförarna som finns men visst är han är en hårding, det kan man inte komma ifrån.”

Vi i Rospiggarna är hedrade över att legendaren Nicki Pedersen har valt att köra för oss.
Kontraktet sträcker sig över säsongen 2020 och hans ingångssnitt kommer att bli 2,026.

Dela nyheten: