Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Viktig seger i jakten på slutspelet!

Featured Image

Att gårdagens match skulle bli jämn visade sig redan från start då det skulle dröja fram till heat sex innan ett lag fick övertag. Med två stycken fyrtvåor under heat sex samt sju tog Lejonen ledningen i matchen med fyra poäng. Efter ytterligare två lika resultat såg Dimitri Bergé och Antonio Lindbäck till att vi kunde kvittera till likaläge efter tio körda heat.

Idel tretre resultat under heat elva till heat fjorton gjorde att matchens avgörande hängde på sista heatet. Inför en taktklappande publik var Dimitri Bergé återigen inblandad i en femetta nu tillsammans med Kai Huckenbeck och säkrade segern i matchen för oss. Slutresultat skrevs till 47-43.

Rospiggsförarnas poäng:
1. Dimitri Bergé: 7p+3 (1,0,3,1,2)
2. Niels-Kristian Iversen: R/R
3. Kai Huckenbeck: 11p (2,3,F,R,3,3)
4. Luke Becker: 6p+1 (0,1
,2,3,F)
5. Kim Nilsson: 13p (3,3,3,2,2)
6. Victor Palovaara: 0p (0,0,0)
7. Antonio Lindbäck: 10p+2 (3,2,2,2,0,1)

Lagledare Peter Jansson:

”- Det var med hjärtat i halsgropen och satt långt inne. Kims stabila körning, Antonio & Lukes kämpaglöd samt att Dimitri & Kai kunde ro ihop det i sista heatet var det som avgjorde matchen. Tyvärr faller Victor lite ur ramen men han kämpar enormt mycket och är ett ovärderligt stöd i depån. Otroligt skönt seger och nu har vi slutspelsplatsen i våra egna händer. Det är upp till oss nu om vi vill köra kvartsfinal eller inte.”

Avslutningsvis vill vi ge en stor eloge till banpersonalen som gjorde ett enormt jobb med att få till banan så bra det gick efter att den var rejält regnblöt.

Vi vill också rikta ett stort tack till alla 2 521 i publiken som skapade en otrolig stämning, trotsade de långa sladdpauserna och hejade fram oss tills en viktig seger i jakten på slutspelet.

Sista grundseriematchen för oss är nästa tisdag 8 augusti då vi beger oss till Eskilstuna för att ta oss an regerande mästarna Smederna.

Dela nyheten: