Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ytterligare ett framtidsnamn väljer Rospiggarna

Featured Image

Under året fick Wiktor Przyjemski ett stort genombrott i Sverige. Nästa säsong ger vi ytterligare en ung talang chansen i BAUHAUS-ligan. Klar för 2024 är Kacper Pludra.

21-åriga Kacper Pludra gjorde i år debut i svenska seriesammanhangen. Som en del av allsvenska laget Gislaved Speedway blev det åtta matcher och ett snitt på 1,947. Till nästa år väntar en annan debut, BAUHAUS-ligan. Kacper ser fram emot att det blir i Rospiggarna.

– Jag ser fram emot kommande säsong. Det känns spännande att ta plats i svenska högstaligan och jag är glad över att det sker i Rospiggarna. För att utvecklas behöver jag tävla mot de bästa förarna i världen och inte bara i Ekstraliga. Att köra i Sverige ger mig möjligheterna till det, säger Kacper Pludra.

{!A}

Utöver Rospiggarna kommer han representera GKM Grudziadz i polska Ekstraliga. Senaste två säsongerna har han också nått pallplats i den klassiska juniortävlingen polska silverhjälmen. 2022 blev det ett silver medan det i år resulterade i ett brons. Bedrifter som inte har undgått vår lagledare Peter Jansson som fick upp ögonen för honom rejält i somras.

– Jag såg Kacper köra i allsvenskan och blev väldigt imponerad. Det är en gasare med en härlig racingstil. Han kommer bjuda på härliga omkörningar under kommande säsong. Det är en ung fighter som vill framåt, säger lagledare Peter Jansson.

Truppen 2024:
– Kai Huckenbeck (1,558)
– Antonio Lindbäck (1,389)
– Wiktor Przyjemski (1,419)
– Dante Johansson (0,500)
– Jonny Eriksson (0,500)
– Victor Palovaara (0,500)
– Oskar Polis (1,250)
– Kacper Pludra (1,250)

Dela nyheten: