Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ytterligare tre förare klara för säsongen 2021!

Featured Image

Rospiggarnas lagbygge fortsätter och vi kan nu presentera ytterligare tre förare som ansluter till Rospiggstruppen 2021.

Den första föraren som vi kan presentera är Patryk Dudek. Efter fem raka säsonger i Dackarna har nu Patryk valt att ansluta till oss. På meritlistan finns bland annat ett individuellt VM-silver från sin debutsäsong i Speedway Grand Prix samt fyra säsonger som permanent GP-förare inskrivet.

Patryk Dudek:

”- Jag är otroligt glad över att gå med i Rospiggsfamiljen. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa laget och jag hoppas att ni kommer njuta av min körning. Jag är övertygad om att det kommer bli en bra säsong för klubben.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det känns väldigt kul att en sådan kille väljer att komma till Rospiggarna och jag blev otroligt glad när han hörde av sig. Dudek är en fantastisk speedwayåkare och när han är i form är han en av världens bästa förare. Han blev VM-tvåa för några säsonger sedan och siktar nu på att ta sig tillbaka till GP-serien efter en fjolårssäsong kantad av skador. Dudek är en mycket rutinerad förare och han kommer att tillföra en stabilitet till laget samt ge ett bra stöd till Kim Nilsson och Timo Lahti som är de andra två tilltänkta heatledarna. Patryk är även en glad kille som alltid är på bra humör och som skänker mycket glädje till laget samt skapar ett lugn i depån.”

Vi är otroligt glada över att Patryk Dudek har valt att ansluta till oss. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 och hans ingångssnitt kommer att bli 1,678.

Nästa förare som är klar är Erik Riss. Erik representerade Rospiggarna under säsongen 2019 och har nu valt att göra comeback.

Erik Riss:

”- Jag är väldigt glad över att vara tillbaka i elitserien och i Rospiggarna. Förra gången jag representerade klubben var jag inte nöjd med min körning men jag är övertygad om att jag kommer att göra ett mycket bättre jobb under 2021. Mitt mål är att vara en del av elitserien och att då kunna köra för en sådan professionell klubb som Rospiggarna samtidigt gör det ännu bättre. Jag ser verkligen fram emot årets säsong!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Erik Riss hade kanske inte den bästa säsongen när han körde för Rospiggarna 2019 men han gjorde ändå ett par bra matcher som till exempel bortamatcherna mot Dackarna och Masarna. Erik gör nu en ordentlig satsning inför säsongen 2021 och kommer att komma med en helt annan motoruppsättning än vad han gjorde för två år sedan. Han besitter en oerhörd rutin och kommer att komplettera upp laget bra. Erik är också en väldigt glad person som tillför en positiv laganda och är ytterst seriös att jobba med. Han har legat i fysträning under hela förra året då han inte fick köra något så han kommer komma riktigt laddad och revanschsugen.”

Vi hälsar Erik Riss varmt välkommen tillbaka till Rospiggarna. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 och hans ingångssnitt kommer att bli 0,826.

Även Oscar Holstensson är klar för säsongen 2021. Oscar som representerade Rospiggarna under fjolårets säsong har nu valt att förlänga.

Lagledare Peter Jansson:

”- Oscar Holstensson är en ung kille från Norrköping som satsar väldigt seriöst på att bli en bra speedwayförare. Han tar ett steg i utvecklingen för varje år och kommer att vara med och utmana om plats nummer sex i laget.”

Vi är glada över att Oscar Holstensson har valt att förlänga. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 och hans ingångssnitt kommer att bli 0,500.

Dela nyheten: