Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Välkommen till Rospiggarna: Kevin Juhl Pedersen!

Featured Image

Vi väljer nu att använda ett av våra transferkort för att få in 20-årige danska framtidslöftet Kevin Juhl Pedersen.

Kevin som körde för Vargarna i allsvenskan under fjolåret skrev inför säsongen 2022 på ett flerårskontrakt med Norrköpingklubben som i samspråk med oss nu har valt att låna ut honom för att köra i Rospiggarna. Utöver oss representerar han även Lokomotiv Daugavpils i polska tredjeligan 2. Liga samt Grindsted SK i danska speedwayligan. Kevin kör också årets Junior-VM och har tidigare anknytning till Rospiggarna då han körde för oss i Vetlanda lagcup 2020.

Lagledare Peter Jansson:

”- Kevin Juhl Pedersen är en ung och teknisk förare från Danmark som har tagit flera steg i utvecklingen under de senaste åren och som kör junior-VM i år. Jag hade honom i Vargarna under fjolårets säsong där han fortfarande är aktiv så vi känner varandra bra. I och med att han åker i danska högstaligan i år krockar det med många matcher i allsvenskan och då pratade jag med både Vargarna och med Kevin om han var intresserad av att ta ett steg till i sin utveckling vilket han var. Det är ett tufft steg att gå upp till svenska högstaligan men det är flera som kör junior-VM som redan åker i elitserien så jag tror absolut att han är redo för det här steget. Han kommer tillföra bredd till truppen och kommer passa bra in i gruppen. Han är tänkt att köra på plats nummer sex eller sju och bilda reservparet tillsammans med Daniel i några matcher. Kevin har kört på ett par banor i Sverige redan och har framtiden för sig så det ska bli kul att följa hans fortsatta utveckling.”

Dela nyheten: